Vyzkoušejte božský recept na malinovou charlotte

31. 1. 2017 -

Kuchaři našich lázeňských hotelů Miramare Luhačovice jsou kreativní a stále hledají novou inspraci. Objevili snadný recept na fantastický dezert - malinová charlotte. Nechte se také navnadit...

Jakmile jednou recept vyzkoušíte, pravidelně budete opakovat
Jakmile jednou recept vyzkoušíte, pravidelně budete opakovat

Hříšně neodolatelný dezert

Pokud máte v mrazáku z léta maliny, nádherně je nyní uplatníte. Pokud nemáte, nezoufejte a vyrazte do obchodu na nákup, kde je vždy seženete. 

Suroviny:

200 g mražených nebo čerstvých malin

100 g směsi lesního ovoce

2 plátky želatiny

3 lžíce hnědého cukru

2 lžíce moučkového cukru

kelímek mascarpone

1 lžíci smetany ke šlehání

šťáva z půlky

máta na ozdobu

Postup:

Maliny vložte do hrnce, zasypte hnědým cukrem, přidejte citronovou šťávu a nechte rozehřát. Po lehkém vychladnutí směs propasírujte přes tenké sítko, abyste v něm zachytili zrníčka. Misku vyložte potravinářskou fólií. Toastový chleba narychlo ponořte do malinové směsi a vyložte jej do misky. Mascarpone promíchejte se smetanou, pak přilijte trochu malinové šťávy, přisypte moučkový cukr a vyšlehejte. Do směsi přidejte směs lesního ovoce, rozpuštěnou želatinu, případně ještě trochu malinové šťávy a vše spojte dohromady. Pak směs přendejte do misky na namočené toastové chleby a vytvořte ještě jednu chlebovou vrstvu. Vše zakryjte fólií a nechte hodinu ztuhnout v lednici. Vyjměte z fólie, nandejte na talíř, posypte moučkovým cukrem a ozdobte snítkou máty.